U utorak 8.11. u popodnevnim satima roditelji P.O. Nerežišća Dječjeg vrtića Mrvica sudjelovali su u radionici na temu nepoželjnih ponašanja djece predškolske dobi.

Radionicu je vodila vrtićka psihologinja Pia Martinić uz razmjenu iskustava i odgajateljica te skupine i svakodnevna iskustva samih roditelja. Naučili smo koja su nepoželjna ponašanja razvojno očekivana za određenu predškolsku dob, kako prepoznati emocije i razmišljanja u osnovi ponašanja, što pokreće i koja je svrha promatranog ponašanja te su predstavljene brojne tehnike sprječavanja ili ublažavanja (prevencije) ponašanja i tehnike intervencije uslijed nepoželjnog ponašanja.

Roditelji su aktivnim sudjelovanjem promišljali o vlastitim iskustvima i danim primjerima te vježbali valjano prepoznati funkcije ponašanja i odabrati valjanu tehniku. Istaknula se važnost kvalitete odnosa roditelj-dijete i prepoznavanja osnovne djetetove potrebe u osnovi ponašanja. Roditelji su pozdravili ovakav oblik suradnje predškolske ustanove i roditelja te se veselimo budućim temama vezanim za rani i predškolski razvoj!